Advies & begeleiding, wat houdt dat eigenlijk in? (deel 5/6)

20-06-2023

Nadat ik mij grondig heb voorbereid, is het tijd om aan de slag te gaan. En dat doen we samen, in onze eerste sessie!

De eerste sessie van een traject is altijd de meest uitgebreide en meestal ook de meest diepgaande van allemaal. Dit gesprek moet daarom in het volste vertrouwen kunnen plaatsvinden, en daarom doe ik dat het liefst bij jou thuis. Hopelijk is dat een plek waar je je veilig genoeg voelt om openlijk over jouw proble(e)m(en) te kunnen praten. Ook jouw hond of kat wil zich graag zo veilig mogelijk kunnen voelen tijdens ons gesprek, en ook dat lukt meestal het beste bij jullie thuis. Lukt het voor jezelf en/of voor jouw hond of kat niet om je veilig te voelen wanneer ik bij jullie thuis langskom, dan bestaat ook de mogelijkheid om online af te spreken. Dat kies je dus helemaal zelf op het moment dat je de sessie boekt.

Een sessie bij mij is niet zoals het er op tv of Youtube aan toe gaat. Ik hoef het "slechte gedrag" van jouw hond of kat niet te zien en ik onderneem in de hele sessie niets bijzonders om dit gedrag uit te lokken. Zo zit ik nu eenmaal niet in elkaar, ik zie mezelf niet als iemand die graag provoceert. Wat ik wél graag doe, is babbelen. Dus dát is precies wat we gaan doen!

Dit is het moment waarop ik mijn samenhangende verhaal, dat ik tijdens mijn voorbereiding bij elkaar heb gesprokkeld, aan jou wil overbrengen. En zelfs meer dan dat... In onze sessie(s) bekijken we samen hoe dat verhaal dan precies in jouw leven zal passen, zodat jij er ook echt mee geholpen zal zijn. Jij zal dus niet gewoon passief moeten luisteren, ik verwacht van jou dat je met mij meedenkt zodat we samen dingen kunnen uitwerken waar jij je goed bij voelt en waarvan ik geloof dat ze inderdaad zinvol voor jullie zullen zijn.

Misschien leuk voor jou om te weten is dat ik niet zozeer focus op hoe je de dingen zal kunnen aanpakken, maar wel op het waarom. Eens je begrijpt waarom jijzelf en jouw hond of kat dingen doen en waarom bepaalde zaken daar wel of niet aan zullen bijdragen, kan je veel gemakkelijker zelf bedenken hoe je de situaties voortaan zal kunnen aanpakken die tot nu toe lastig voor jullie waren.

Wanneer we - na lang babbelen - onze eerste sessie afronden, laat ik je achter met het gevoel: "Oké, ik wéét nu wat ik kan doen aan mijn proble(e)m(en)!"

Benieuwd naar hoe het daarna verder gaat...? In het laatste deel van deze reeks vertel ik je er alles over!

Wil je graag jouw probleem of vraag met mij bespreken? Wacht niet langer: 


Mis geen enkele nieuwe blogpost

Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogartikels? Laat dan hier je gegevens achter.