Advies & begeleiding, wat houdt dat eigenlijk in? (deel 6/6)

28-06-2023

Na onze eerste sessie kan jij aan de slag met alles wat we besproken hebben. Hoogstwaarschijnlijk is dat wel een hele boterham en zal je even tijd nodig hebben om dit allemaal te verwerken. Daarom laat ik je na de eerste sessie het liefst met rust.

Ook op mijn Instagrampagina en blog zal het stil blijven. Wat ik niet zal doen, is het verhaal van onze sessie(s) delen. Hoewel ik met het delen van de struggles van klanten makkelijker aan nieuwe klanten zou kunnen geraken, doe ik dat niet. Dat is een bewuste keuze, omdat ik jouw privacy ten volle wil respecteren en omdat ik niet wil dat de angst om jouw verhaal - hoewel anoniem - nadien terug te lezen je beperkt om mij bepaalde zaken te vertellen. Jouw verhaal is veilig bij mij en zal niet gedeeld worden, punt.

Ik ben niet iemand die je na onze eerste sessie spontaan zal opbellen om te vragen hoe het gaat of die je geregeld berichtjes zal sturen. Hoewel ik wel regelmatig aan jou zal denken, laat ik je rustig jouw ding doen. Dat is een aanpak die niet iedereen fijn vindt of verwacht, dus ik ben daar graag duidelijk over. We zullen niet dagelijks of wekelijks contact hebben, tenzij jij daar specifiek om vraagt en jij mij dus dagelijks of wekelijks zelf contacteert.

(Wil je wel begeleid worden door iemand die heel actief is in zijn of haar opvolging, dan raad ik je aan om kennis te maken met verschillende van mijn collega's en daaruit de persoon te kiezen waarbij jij je het beste voelt! Lees daarover gerust opnieuw het eerste deel van deze blogreeks.)

Is er dan helemaal geen opvolging? Wel, dat hangt dus van jou af!

Ik blijf bereikbaar voor alle vragen en updates die je mij wil sturen. En je bent altijd vrij om een bijkomende afspraak te boeken via de links naar mijn online agenda die ik je aan het begin van ons traject bezorgde. Ik volg je dus enkel op wanneer je mij duidelijk maakt dat je opgevolgd wil worden! Ook wanneer we al tijdens of na het kennismakingsconsult hadden afgesproken om meerdere sessies te doen, laat ik het initiatief om een opvolgsessie te boeken helemaal bij jou liggen.

Heb je een vraag, dan beantwoord ik die zo grondig mogelijk. Ik antwoord niet altijd onmiddellijk, omdat ik een vraag graag eerst even laat bezinken voordat ik antwoord. Wil je mij laten weten hoe het gaat, dan kijk ik daar heel erg naar uit en zal ik je mail of bericht ook altijd beantwoorden. En ik zie heel graag een nieuwe afspraak met jou in mijn agenda verschijnen! Op het einde van onze eerste sessie zal ik je daarom op het hart drukken dat je zeker niet moet twijfelen om contact met mij op te nemen, want dat mag je dus echt wel doen.

Na onze eerste sessie, zijn er drie mogelijke scenario's:

  • Je gaat aan de slag met wat we besproken hebben. Je zoekt en vindt daarin je weg en je kan prima je plan trekken.
  • Je gaat aan de slag maar je blijft op een bepaald moment ergens op vastlopen. Dan contacteer je mij zodat we dit samen kunnen uitzoeken.
  • Je doet helemaal niets met wat we besproken hebben. (Ook dat is jouw volste recht! Hoewel mijn ego daar misschien niet erg blij van wordt, zal ik jouw keuze om niets te doen respecteren.)

Nadat ik jou al enkele maanden niet meer heb gehoord, stuur ik je een e-mail. Je krijgt hiermee de kans om feedback voor mij achter te laten (al dan niet anoniem), een review te schrijven voor Google of om een bijkomende sessie te boeken. (Deze e-mail is nog maar recent ingevoerd. Heb je al langer dan 6 maanden geleden een traject gedaan, hebben we sindsdien geen contact meer gehad en wil je deze mail toch graag krijgen? Geef mij dan gerust een seintje!)

Daarna scheiden onze wegen. Als je feedback voor mij hebt achtergelaten, dan ga ik daarmee aan de slag zodat de mensen na jou nog beter geholpen kunnen worden.

Heb je deze blogreeks gelezen en denk je nu: "Oh my god Maaike, dit is exact wat ik nodig heb! Ik wil zó graag met jou een traject volgen!" Say no more:


Mis geen enkele nieuwe blogpost

Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogartikels? Laat dan hier je gegevens achter.