Individuele begeleiding

Ik help je bewuster en gelukkiger samen te leven met jouw hond of kat

Als het even wat minder goed gaat, word je overstelpt met goedbedoeld (en vaak zelfs ongevraagd) advies. Of je gaat zelf op zoek naar informatie op internet of in boeken, waar je meestal compleet tegenstrijdige informatie vindt en dus niet wijzer van wordt. Laat je niet in de war brengen! Ik sta je bij met wetenschappelijk onderbouwd advies, aangepast aan jouw hond of kat en met respect voor jouw eigen persoonlijkheid en levensstijl. Met nieuwe inzichten help ik jullie om weer fijn samen te leven en de eenheid terug in jullie huis te brengen.

Hoe werkt het?

Om je zo goed mogelijk te adviseren bij de vragen en problemen die je hebt over jouw hond of kat, werk ik altijd op maat. In één of meerdere gespreken komen we samen tot inzichten die je helpen om je situatie beter te begrijpen en die je kunnen sterken in de keuzes die je maakt. Mijn doel is vooral om je op weg te zetten en even met je mee te lopen, zodat je weer leert vertrouwen op jouw eigen buikgevoel en kennis om de juiste dingen te doen.

De bedoeling van gedragsbegeleiding is niet om je te vertellen hoe je je leven moet leiden en wat je al dan niet moet doen en laten. De bedoeling van gedragsbegeleiding is ook niet om een hond of kat te veranderen zodat hij beter voldoet aan de verwachtingen van zijn mensen. Het uiteindelijke doel is wél om jullie algemene gevoel van welzijn als gezin te verbeteren. Hoe? Dat zoeken we samen uit in een kennismakingsconsult!

Zo hielp ik al mensen die voor het eerst hun leven delen met een hond of kat en waar het samenleven niet van een leien dakje loopt. Regelmatig zijn er ook mensen die al heel hun leven tussen dieren hebben doorgebracht en die er desondanks niet meer in slagen om op een fijne manier samen te leven met hun kat of hond. Van al die mensen hoor ik vooral dat ze blij zijn, opgelucht zelfs, dat ze een betrouwbaar en genuanceerd antwoord krijgen op hun vragen.

Ieder traject start met een kennismaking

Om een begeleiding voor te stellen die voldoet aan jullie noden en wensen, begin ik met een kennismakingsconsult. Die kan online of bij jou thuis doorgaan. We bespreken welke problemen je precies ervaart met jouw hond of kat, aan de hand daarvan zal ik een persoonlijk begeleidingstraject voorstellen dat rekening houdt met jullie wensen en behoeften. De bedoeling is dat jij op het einde van ons gesprek een goed beeld hebt van hoe de begeleiding er zal uitzien en hoeveel jou dat gaat kosten. Een kennismakingsgesprek is verder geheel vrijblijvend, jij kiest zelf of je wil verdergaan of niet. 

Een begeleidingstraject kan bestaan uit één sessie, meestal gevolgd door een periode van opvolging op afstand, of uit meerdere sessies, verspreid over enkele weken of maanden. De totale kostprijs van een traject is afhankelijk van de intensiteit en duurtijd. De meeste trajecten kosten tussen € 150 en € 400, excl. verplaatsingskosten. 

Wil je graag meer weten over mijn aanpak? Lees hier de eerste van een reeks blogposts over mijn manier van adviseren en begeleiden of een blogpost over mijn unieke aanpak.

Positieve reacties

De teksten hieronder zijn letterlijk geciteerd uit ontvangen mails en WhatsApp berichten tijdens of na trajecten.

Omdat ik tijdens trajecten geen foto's neem en ik de privacy van mijn klanten graag bescherm, heb ik bij ieder citaat een afbeelding toegevoegd van een hond of kat. Deze afbeeldingen zijn niet bedoeld overeen te komen met het werkelijke uiterlijk van de honden en katten in kwestie, ze dienen alleen om de pagina op te vrolijken.

"Jouw tips hebben mij zeker geholpen. Vooral dat ik moest doorzetten en volhouden, omdat er hoop was dat het goed ging komen. [...] Soms was het niet makkelijk en stond mijn arm vol krassen en blauwe plekken."

Traject kat N.

"Hallo Maaike,Ik wou je alvast laten weten dat we toch beetje bij beetje zien dat F. zich weer beter voelt. [...] Dit zorgde er echt voor dat hij rustiger werd, maar ook opnieuw nieuwsgierig werd naar wat er allemaal in de veranda te zien is ;-) Ook het verplaatsen van de kattenbak was een goede zet! [...] Ondertussen is hij ook al minder bang wanneer mijn mama en papa op bezoek zijn. Hij komt nu toch al naar beneden om eens rond te kijken en een hapje te eten. Zelfs al heb ik ook boven een bakje met brokjes en water. Heel erg fijn dat we met kleine aanpassingen toch stapjes vooruit zien"

Traject kat F.

"Nog eens heel erg bedankt voor alle tips die je gegeven hebt. F. is terug een heel aangename hond geworden! Net hoe hij vroeger was als pupje. Heel fijn. Ook voor hem is dat veel aangenamer. Hij is veel rustiger. En we pikken nu ook sneller op als hij moe wordt waardoor we beter op zijn behoeften kunnen inspelen. Maar het gaat tegenwoordig zelfs zo goed dat hij zelf al aangeeft dat hij moe is. Hij gaat dan bijvoorbeeld in zijn bench liggen of aan de deur waar hij rustig ligt. Dat is al een hele stap voorwaarts."

Traject hond F.

"Dag Maaike! Enkele weken terug ben jij bij ons langsgekomen om te helpen met O. en N. Eerst het goede nieuws: er zijn geen echte indicidenten tussen hen meer geweest, dus dat is geweldig!"

Traject honden O. & N.

"Hey Maaike!

Het staat al een tijdje op mijn To Do-lijstje om je te contacteren om mee te geven dat M. mooie vorderingen heeft gemaakt en opnieuw (meestal) graag wandelt. De ene dag al wat beter dan de andere, af en toe onderweg bij onvoorziene geluiden nog wel een schrikreactie, maar door hier meer rekening mee te houden gaat ze meestal met plezier en kwispelend mee als ik voorstel om te gaan wandelen. Ze wandelt wel enkel met mij, niet met iemand anders."

Traject hond M.

"Dankjewel! Ik ben blij dat we jouw begeleiding hebben ingeroepen. Liefs van ons alle vier" 

Traject kat C.

"Hey Maaike [...]
This girl rocks!!! After our meet up around a year ago I gave a lot of concentration to the things we spoke about and gave her the space and time she needed to be okay in big groups.
She developed awesome - children can come to her (lots of them) and cuddle her without any problems. She is super open to new people and makes the first step towards new people.
I am really proud of her and us♥️
She also has a new friend - a little cat🐱"

Traject hond B.

"Hej Maaike, bedankt voor je vele tips! Dat heeft ons deugd gedaan :-) [...] We vinden het wel leuk als we jou soms om advies kunnen vragen, en dat we af en toe eens kunnen afspreken. Het geeft ons veel vertrouwen om met jou te kunnen bespreken of we goed bezig zijn of niet."

Traject hond M.

Prijzen

Kennismakingsconsult online

Voor advies & begeleiding over jouw hond/kat.

€18

Kennismakingsconsult bij je thuis

Voor advies & begeleiding over jouw hond/kat.

€18 + €0,45/km

Contactformulier

Heb je een vraag of wil je meer informatie over een specifieke dienst? Vul het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Algemene voorwaarden & privacybeleid