Dogwalking

Ontspannende wandelingen op maat van de gevoelige hond

Honden die het tijdens de wandeling soms moeilijk hebben - sommigen noemen dit "honden met gedragsproblemen" - hebben vaak een individuele aanpak nodig die rekening houdt met hun behoeftes en gevoeligheden. Daardoor kunnen ze vaak niet terecht bij de standaard uitlaatdiensten. Speciaal voor die honden en hun mensen, bied ik ontspannende wandelingen aan.

Voor mij is jouw hond meer dan zijn of haar gedragsproblemen. Ik kijk verder dan het uitvalgedrag van je hond, het trekken aan de lijn of de angst of trauma's die hem of haar soms doen blokkeren tijdens een wandeling. Jouw hond is een individu en die wil ik graag leren kennen! Hoe beter je hond en ik elkaar leren kennen, hoe beter ik de wandelingen kan afstemmen op zijn of haar behoeftes, sterktes en gevoeligheden en hoe meer voldoening jouw hond zal hebben van de wandeling. Ik hanteer steeds een persoonlijke, zachte aanpak. Theoretische en wetenschappelijke kennis en ervaring zijn belangrijk, maar ik kijk in de eerste plaats naar het individu die jouw hond is. Van iedere hond leer ik bij!

Wandelingen op maat van jouw hond

Wandelingen gebeuren altijd individueel. Ik kom naar jou thuis, ga met je hond wandelen in de buurt en laat hem of haar daarna weer veilig thuis achter. Ik ga dus nooit met meerdere honden van verschillende gezinnen tegelijk wandelen. Jouw hond krijgt al mijn aandacht. Honden van hetzelfde gezin die liever samen wandelen kunnen natuurlijk wel samen met mij op stap.

Woon je in een omgeving die jouw hond stressvol vindt, dan is het mogelijk om op verplaatsing te gaan wandelen.

De duur van iedere wandeling en specifieke aandachtspunten tijdens het wandelen worden vooraf overlegd en afgesproken, maar uiteraard hou ik ook rekening met wat jouw hond wil! Wandelingen kunnen zowel 's ochtends, 's middags als 's avonds doorgaan, zo lang mijn agenda dit toelaat. De prijs is afhankelijk van de duur van mijn bezoek (€ 28/u) en hoe ver ik mij moet verplaatsen (€ 0,45/km).

Mensen contacteren mij om allerlei redenen om met hun hond te gaan wandelen. Zo ga ik wandelen met honden wiens mensen:

  • door hun werk of andere afspraken, bv. familie- of trouwfeesten, lang van huis weg zijn. Die mensen gunnen hun hond een leuke, ontspannende onderbreking - en plaspauze - tijdens een lange dag alleen thuis.

  • fysiek niet in staat zijn om met hun hond te wandelen door gezondheidsproblemen, bv. rugproblemen, gebroken botten, gescheurde ligamenten,...

  • op vakantie zijn en een vriend(in)/familielid thuis op de hond past, maar die vriend(in) of het familielid ziet het niet zitten om met de hond te gaan wandelen.

  • ...

Let op: dogwalking is enkel mogelijk in de regio Boortmeerbeek - Kampenhout - Haacht - Keerbergen - Rijmenam.

Prijzen

Dogwalking

Ontspannende wandelingen voor de gevoelige hond. Enkel in Boortmeerbeek, Haacht, Kampenhout, Keerbergen en Rijmenam!

€28/u + €0,45/km

Contactformulier

Heb je een vraag of wil je meer informatie over een specifieke dienst? Vul het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Algemene voorwaarden & privacybeleid