Advies & begeleiding, wat houdt dat eigenlijk in? (deel 3/6)

15-04-2023

Dus, je zit met een probleem en je wil een kennismakingsconsult boeken. Waaraan mag je je dan verwachten? In deze post duiken we in de eerste stap van een begeleidingstraject: het kennismakingsconsult. Klaar?

Een kennismakingsconsult boek je heel gemakkelijk zelf. Kies eerst of je de afspraak bij jou thuis wil laten doorgaan (hou rekening met verplaatsingskosten!) of online, en vervolgens kan je een vrij moment in mijn agenda reserveren. Je krijgt daarna nog een bevestigingsmail. Twee uur voordat de afspraak doorgaat krijg je nog een herinnering.

Op het moment van de afspraak zit ik dus ofwel klaar achter mijn computer, ofwel sta ik aan je voordeur. (Het zou ook kunnen dat ik pas enkele minuten later aan je voordeur sta. Op tijd vertrekken is een - euh... - werkpuntje. Je bent alvast verwittigd!) Op dat moment ben ik helemaal klaar om naar jou te luisteren. Dit is je kans om mij uitgebreid te vertellen over je probleem. Ieder gesprek is uniek en loopt zoals het wil, er is geen script... Terwijl jij vertelt, neem ik notities. Die zullen mij later helpen om onze sessies voor te bereiden.

Na ongeveer een halfuur babbelen, vormt er zich stilaan een eerste algemene indruk van de situatie in mijn hoofd en begin ik stilaan na te denken over hoe ik jou het beste zal kunnen helpen. Welke informatie zal je helpen om beter met de situatie om te gaan? Wat is belangrijk en verdient de meeste aandacht? Wat kan wachten of hoeven we niet rechtstreeks aan te pakken? Wat vind je zelf het belangrijkste en weegt het meeste door op jullie welzijn? Waarmee zou je hond of kat het meest gebaat zijn? Hoe gaan we dat praktisch aanpakken en met welke beperkingen moet ik rekening houden? Enzovoort...

Van zodra het beeld duidelijker wordt, zal ik je vertellen hoe ik graag de begeleiding zou willen verderzetten en waarop ik tijdens onze sessies zal willen focussen. Om af te sluiten, bespreken we samen hoeveel sessies we zullen voorzien en hoe de opvolging eruit zal zien. Daarvoor zal ik je dan een prijsvoorstel maken. Wordt het mij duidelijk dat ik niet veel voor jou zal kunnen betekenen, dan zal ik dat ook zeggen! Je mag er gerust op vertrouwen dat ik je geen sessies zal 'aansmeren' waarvan ik niet geloof dat je er iets aan zal hebben.

Na onze afspraak geef ik je even tijd om alles te laten bezinken. Via mail stuur ik je een offerte met daarin alles wat we besproken hebben en ontvang je ook de link om een eerste sessie te boeken (helemaal op dezelfde manier zoals je al het kennismakingsconsult had geboekt). Het voorstel blijft 2 jaar geldig, je mag dus gerust een tijdje nadenken voor je een besluit neemt.

Besluit je dat je toch niet wil verdergaan met begeleiding? Dan is dat helemaal oké! Een kennismakingsconsult is vrijblijvend en verplicht je niet om een traject te volgen... Ik zal je dus niet lastigvallen met mails of telefoons om verdere afspraken vast te leggen, dat beloof ik je!

Besluit je om wél met het begeleidingstraject te starten en een eerste sessie vast te leggen, dan maak ik eerst enthousiast een sprongetje! Je weet waaraan je je mag verwachten en je ziet het zitten, dat maakt mij oprecht heel erg blij...

In de volgende blogpost neem ik je mee naar wat er gebeurt na het kennismakingsconsult... In deel 4 vertel ik je er alles over!

Wil je graag jouw probleem of vraag met mij bespreken? Wacht niet langer:


Mis geen enkele nieuwe blogpost

Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogartikels? Laat dan hier je gegevens achter.