Advies & begeleiding, wat houdt dat eigenlijk in? (deel 2/6)
In de vorige post schreef ik waarom het belangrijk is om bewust voor iemand te kiezen die jou écht zal kunnen begrijpen en helpen. In dit tweede deel neem ik je mee naar de basis van alle advies en begeleiding...
Je moet een probleem hebben.
Ik voel mij er niet goed bij om zonder specifieke hulpvraag jou te overtuigen om je leven met je hond of kat op een bepaalde manier te leiden. Zijn jullie samen perfect gelukkig met de manier waarop jullie nu samenleven? Prima, doe dan vooral zo verder!
Kortom: zonder probleem, geen advies. Hoe dat probleem er juist moet uitzien als je wél advies wil krijgen, dat maakt niet zoveel uit...
Misschien ben je helemaal radeloos, zit je met de handen in het haar of hebben mensen uit je omgeving jou erop aangesproken "dat het zo echt niet verder kan en dat je iets moet doen". Of misschien is het allemaal zo erg niet en heb je niet echt een probleem. Je zit misschien eerder met een soort van knagend gevoel. Iets voelt niet helemaal juist of je voelt dat het anders zou kunnen... Je weet alleen niet hoe? In beide gevallen, en in alle gevallen daartussenin, kan begeleiding of coaching een goed idee zijn.
Ongeacht wat mensen in je omgeving ervan vinden of hoe ze erover denken, als jij denkt dat het je deugd zou doen om met iemand met ervaring en kennis van zaken te praten dan moet je dat vooral doen... Ik benadruk graag nóg eens dat je best de tijd en moeite neemt om iemand te vinden die je werkelijk zal kunnen helpen en bij wie je je goed voelt.
De problemen waar ik mij graag over buig, zijn die waarin het samenleven met je hond of kat - of allebei - niet helemaal van een leien dakje loopt. Je zit met vragen, weet niet of je eigenlijk goed bezig bent en wil dat graag met iemand kunnen bespreken die begripvol is en met een nuchtere kijk naar de dingen kan kijken? Dan ben ik misschien wel de juiste persoon voor jou. Om dat samen uit te zoeken is een kennismakingsconsult een goed begin. Als ik denk dat ik niet de juiste persoon ben of als ik denk dat ik je niet zal kunnen helpen, dan zal ik jou dat eerlijk zeggen. En als ik denk dat ik je wél kan helpen, dan zeg ik het natuurlijk ook!
Problemen en vragen waarbij ik sowieso niet de meest geschikte persoon zal zijn om je te helpen, zijn vragen die betrekking hebben over specifieke trainingen (bv. gehoorzaamheid, agility, doggydance,...), hondensporten, advies over voeding en gezondheid, problemen in het samenleven die niets te maken hebben met je hond of kat (relatietherapie en persoonlijke coaching horen niet tot mijn kernfuncties, al moet ik toegeven dat het wel eens vanzelf aan bod komt in de sessies), enz.
In de volgende blogpost zal ik dieper ingaan op de inhoud van zo'n kennismakingsconsult... Stay tuned - en meld je aan voor e-mail updates van de blog onderaan deze pagina - als je meer wil weten!
Wil je graag jouw probleem of vraag met mij bespreken? Boek dan gerust een kennismakingsconsult. Ik kijk er nog steeds heel erg naar uit om met jou kennis te maken!
Wil je eerst weten hoe zo'n kennismakingsgesprek precies in z'n werk gaat? In deel 3 vertel ik je er alles over!
Mis geen enkele nieuwe blogpost
Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogartikels? Laat dan hier je gegevens achter.