top of page

Wandelingen op maat van jouw hond

Honden die het tijdens de wandeling soms moeilijk hebben - sommigen noemen dit "honden met gedragsproblemen" - hebben vaak een individuele aanpak nodig die rekening houdt met hun behoeftes en gevoeligheden. Daardoor kunnen ze vaak niet terecht bij de standaard uitlaatdiensten. Speciaal voor die honden en hun mensen, bied ik ontspannende wandelingen aan.

 

Voor mij is jouw hond meer dan zijn of haar gedragsproblemen. Ik kijk verder dan het uitvalgedrag van je hond, het trekken aan de lijn of de angst of trauma's die hem of haar soms doen blokkeren tijdens een wandeling. Jouw hond is een individu en die wil ik graag leren kennen! Hoe beter je hond en ik elkaar leren kennen, hoe beter ik de wandelingen kan afstemmen op zijn of haar behoeftes, sterktes en gevoeligheden en hoe meer voldoening jouw hond zal hebben van de wandeling. Ik hanteer steeds een persoonlijke, zachte aanpak. Theoretische en wetenschappelijke kennis en ervaring zijn belangrijk, maar ik kijk in de eerste plaats naar het individu die jouw hond is. Van iedere hond leer ik bij!

Wandelingen gebeuren altijd individueel. Ik kom naar jou thuis, ga met je hond wandelen in de buurt en laat hem of haar daarna weer veilig thuis achter. Ik ga dus nooit met meerdere honden van verschillende gezinnen tegelijk wandelen. Jouw hond krijgt al mijn aandacht. Honden van hetzelfde gezin die liever samen wandelen kunnen natuurlijk wel samen met mij op stap.

Woon je in een omgeving die jouw hond stressvol vindt, dan is het mogelijk om op verplaatsing te gaan wandelen.

De duur van iedere wandeling wordt vooraf overlegd en afgesproken, maar uiteraard hou ik ook rekening met wat jouw hond wil! Wandelingen kunnen zowel 's ochtends, 's middags als 's avonds doorgaan (zo lang mijn agenda dit toelaat). De prijs van wandelingen is afhankelijk van de duur van mijn bezoek (€ 25/u) en hoe ver ik mij moet verplaatsen (€ 0,30/km).

Mensen contacteren mij om allerlei redenen om met hun hond te gaan wandelen:

  • wanneer je door je werk of afspraken lang van huis weg bent en je hond een welkome onderbreking en plaspauze kan gebruiken

  • je gezondheid laat niet toe om lange wandelingen te maken of een grote, sterke hond aan de leiband te houden

  • een vriend(in)/familielid past tijdens jouw vakantie op je hond, maar die ziet het niet zitten om met jouw hond te gaan wandelen

  • ...

 

Let op: dogwalking is enkel mogelijk in de regio Boortmeerbeek - Kampenhout - Haacht - Keerbergen - Rijmenam

Heb jij een hond die een zachte, geduldige aanpak nodig heeft en die het soms moeilijk heeft tijdens de wandelingen? En heb je zelf niet altijd genoeg tijd of zin om met hem of haar te gaan wandelen? Contacteer mij voor een vrijblijvende kennismaking.

uitlaatservice
uitlaatservice
uitlaatservice
bottom of page