top of page
Gedrags-begeleiding
Opnieuw
eenheid
tussen
mens
en
dier
Gedragsbegeleiding: creëer eenheid tussen mens en dier

Of je nu pas je eerste kat of hond hebt of al heel je leven huisdieren hebt gehad, het samenleven met een hond of kat loopt niet altijd van een leien dakje. Heb je vragen over agressie, onzindelijkheid of angst? Of wil je starten met een goede basis voor je nieuwe puppy of kitten? Of komt er een grote verandering zoals een verhuis of een baby? Waar je je ook zorgen over maakt, neem gerust contact op.

Als het even wat minder goed gaat, word je overstelpt met goedbedoeld (en vaak zelfs ongevraagd) advies. Of je gaat zelf op zoek naar informatie op internet of in boeken, waar je meestal compleet tegenstrijdige informatie vindt en dus niet wijzer van wordt. Laat je niet in de war brengen! Ik sta je bij met wetenschappelijk onderbouwd advies, aangepast aan jouw hond of kat en met respect voor jouw eigen persoonlijkheid en levensstijl.

Met nieuwe inzichten help ik je om weer fijn samen te leven met je huisdier en de eenheid terug in jullie huis te brengen!

Deze dienst is niet locatie-afhankelijk. Wil je graag begeleiding bij jou thuis, hou dan rekening met een verplaatsingskost van € 0,30 / km vanuit mijn woonplaats (Boortmeerbeek, BE).

Contacteer mij via het contactformulier of boek een kennismakingsgesprek.

Advies & begeleiding:
hoe werkt het?

Er is geen standaardtraject, ik werk altijd op maat. Om een begeleiding voor te stellen die voldoet aan jullie noden en wensen, begin ik altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo kan je rustig beslissen of je je kan vinden in mijn werkwijze en aanpak.

Een begeleidingstraject kan bestaan uit één sessie, meestal gevolgd door een periode van opvolging op afstand, of uit meerdere sessies, verspreid over enkele weken of maanden. Een uitgebreid schriftelijk verslag is mogelijk op aanvraag.

De kostprijs van een traject is afhankelijk van de intensiteit en duurtijd. De meeste trajecten kosten tussen € 50 en € 200, excl. verplaatsingskosten.

Advies & begeleiding:
hoe werkt het?
Kennismakingsgesprek
KennismakingsgesprekTijdens een kennismakingsgesprek bij jou thuis of online bespreken we welke problemen je precies ervaart met jouw hond of kat. Aan de hand daarvan kan ik een persoonlijk begeleidingstraject voorstellen dat rekening houdt met jullie wensen en behoeften. De bedoeling is dat jij op het einde van ons gesprek een goed beeld hebt van hoe de begeleiding er zal uitzien en wat de kostprijs zal zijn.
Een kennismaking duurt ongeveer een halfuur tot een uur en kost € 15 (+ verplaatsingskost € 0,30 / km indien de afspraak bij jou thuis doorgaat).

Boek hier je kennismakingsgesprek.

Je

kat

of

hond

beter

begrijpen

Je kat of hond beter begrijpen

 

Ondervind je geen grote problemen in het samenleven met je hond of kat maar hebben jullie soms moeite om elkaar te begrijpen? Wil je gewoon meer te weten komen over jouw huisdier en de dingen die hij doet? Of weet je niet altijd hoe je nu eigenlijk moet reageren op je kat of hond? Ook dan is begeleiding mogelijk!

Losse sessies zijn ideaal wanneer je geen volledig begeleidingstraject nodig hebt, maar je wel een betrouwbaar en genuanceerd antwoord wil krijgen op al jouw vragen over je kat of hond.

Tijdens een kennismakingsgesprek bekijken we samen hoe ik jou het beste kan helpen.

Boek hier je kennismakingsgesprek.

DSC_0178_edited.jpg

Risicoanalyse na bijtincident(en)

Risicoanalyse van een hond na bijtincident(en)

 

Wanneer er een bijtincident is gebeurd met jouw hond, is het uiterst belangrijk dat er snel wordt ingegrepen en bijgestuurd zodat nieuwe incidenten voorkomen kunnen worden! Om de juiste maatregelen en adviezen te kunnen bepalen, is een grondige analyse noodzakelijk.

Een risicoanalyse gebeurt meestal bij je thuis, tenzij dit om veiligheidsredenen niet aangewezen is.

Na mijn bezoek maak ik een uitgebreid schriftelijk verslag van de analyse, aangevuld met aanbevelingen om nieuwe incidenten te voorkomen.

Extra begeleiding na een risicoanalyse is uiteraard mogelijk!

Een risicoanalyse kost € 100 (+ verplaatsingskost € 0,30 / km wanneer de afspraak bij jou thuis doorgaat).

Contacteer mij.

bottom of page