top of page

Gedragsbegeleiding: brengt eenheid tussen mens en dier

Of je nu pas je eerste kat of hond hebt of al heel je leven huisdieren hebt gehad, het samenleven met een hond of kat loopt niet altijd van een leien dakje. Heb je vragen, bijvoorbeeld over agressie, onzindelijkheid of angst? Of wil je starten met een goede basis voor je nieuwe puppy of kitten? Of komt er een grote verandering zoals een verhuis of een baby?

 

Ook wanneer je geen grote problemen ondervindt in het samenleven met je hond of kat maar je wel een betrouwbaar en genuanceerd antwoord wil krijgen op jouw vragen, is begeleiding mogelijk. Hebben jullie soms moeite om elkaar te begrijpen? Wil je gewoon meer begrijpen over jouw huisdier en de dingen die hij doet? Of weet je niet altijd hoe je nu eigenlijk moet omgaan met je kat of hond? 

Als het even wat minder goed gaat, word je overstelpt met goedbedoeld (en vaak zelfs ongevraagd) advies. Of je gaat zelf op zoek naar informatie op internet of in boeken, waar je meestal compleet tegenstrijdige informatie vindt en dus niet wijzer van wordt. Laat je niet in de war brengen! Ik sta je bij met wetenschappelijk onderbouwd advies, aangepast aan jouw hond of kat en met respect voor jouw eigen persoonlijkheid en levensstijl. Met nieuwe inzichten help ik je om weer fijn samen te leven met je huisdier en de eenheid terug in jullie huis te brengen!

Deze dienst is niet locatie-afhankelijk en kan ook online doorgaan. Wil je graag begeleiding bij jou thuis, hou dan rekening met een verplaatsingskost van € 0,30 / km vanuit mijn woonplaats (Boortmeerbeek, BE).

Hoe werkt het?

Om je zo goed mogelijk te adviseren bij de vragen en problemen die je hebt over jouw hond of kat, werk ik altijd op maat. In één of meerdere gespreken komen we samen tot inzichten die je helpen om je situatie beter te begrijpen en die je kunnen sterken in de keuzes die je maakt. Mijn doel is vooral om je op weg te zetten en even met je mee te lopen, zodat je weer leert vertrouwen op jouw eigen gevoel en kennis om de juiste dingen te doen.

 

De bedoeling van gedragsbegeleiding is niet om je te vertellen hoe je je leven moet leiden en wat je al dan niet moet doen en laten. De bedoeling van gedragsbegeleiding is ook niet om een hond of kat te veranderen zodat hij beter voldoet aan de verwachtingen van zijn mensen. Het uiteindelijke doel is wél om jullie algemene gevoel van welzijn als gezin te verbeteren. Hoe? Dat zoeken we samen uit!

DSC_0430_edited.jpg

Ieder traject start met een kennismaking

 

DSC_0382_edited.jpg

Om een begeleiding voor te stellen die voldoet aan jullie noden en wensen, begin ik altijd met een kennismakingsconsult. Die kan bij jou thuis of online doorgaan en kan je hier boeken. We bespreken welke problemen je precies ervaart met jouw hond of kat, aan de hand daarvan zal ik een persoonlijk begeleidingstraject voorstellen dat rekening houdt met jullie wensen en behoeften. De bedoeling is dat jij op het einde van ons gesprek een goed beeld hebt van hoe de begeleiding er zal uitzien en hoeveel jou dat gaat kosten. Een kennismakingsgesprek is verder geheel vrijblijvend, jij kiest zelf of je wil verdergaan of niet.

 

Een begeleidingstraject kan bestaan uit één sessie, meestal gevolgd door een periode van opvolging op afstand, of uit meerdere sessies, verspreid over enkele weken of maanden. De totale kostprijs van een traject is afhankelijk van de intensiteit en duurtijd. De meeste trajecten kosten tussen € 75 en € 250, excl. verplaatsingskosten.

Specifiek: Risicoanalyse van een hond na bijtincident(en)

Wanneer er een bijtincident gebeurt met jouw hond, is het uiterst belangrijk dat er snel wordt ingegrepen en bijgestuurd zodat nieuwe incidenten voorkomen kunnen worden. Om de juiste maatregelen en adviezen te kunnen bepalen, is een grondige analyse noodzakelijk.

 

Een risicoanalyse gebeurt meestal bij je thuis, tenzij dit om veiligheidsredenen niet aangewezen is. Na mijn bezoek maak ik een uitgebreid schriftelijk verslag van de analyse, aangevuld met aanbevelingen om nieuwe incidenten te voorkomen.

Extra begeleiding na een risicoanalyse is uiteraard mogelijk!

Een risicoanalyse kost € 100 (+ verplaatsingskost € 0,30 / km).

DSC_0452_edited.jpg
bottom of page