Maaike Pannemans

Er is niets mooier dan te beseffen dat je in harmonie kan samenleven met dieren. En dan bedoel ik echt samenleven, als in elkaar leren begrijpen, met elkaar rekening houden en toch nog je eigen ding mogen en kunnen doen, in eenheid leven.

 

Bovenaan in mijn logo (en op de foto hiernaast) zie je Haley, de Jack/Parson Russell-kruising. Ze houdt van mensen, heeft tonnen energie maar heeft af en toe last van een paniekaanval. Daarbij staat Jules, een kat die voluit geniet van het leven. Hij is extreem moedig, een echte held. Opgeven staat niet in zijn woordenboek, geen uitdaging is hem te veel. Ze zijn mijn inspiratie om elke dag te doen wat ik graag doe.

 

In mijn begeleidingen draait alles rond jou en je hond/kat. Wat hebben jullie nodig? Hoe kunnen jullie ervoor zorgen dat er opnieuw eenheid komt? Wat zorgt ervoor dat het samenleven nu soms moeilijk verloopt? Elke hond, elke kat en elke mens is anders en uniek. Daarom is het voor mij niet meer dan logisch dat elke begeleiding en elk advies helemaal op jullie is afgestemd.

© Inspired by Bandhu Hondenfotografie

Via advies en begeleiding van gezinnen met honden en katten wil ik het samenleven verbeteren tussen mensen en hun dieren. Mijn visie is dat wanneer mensen hun dier beter begrijpen, de onderlinge relatie automatisch zal verbeteren. Begrip van de lichaamstaal van honden en katten is daarbij onmisbaar. Maar ook kennis en begrip van de behoeften en het individuele karakter van het dier. Met mijn persoonlijke aanpak wil ik in de eerste plaats ervoor zorgen dat mens en dier weer in eenheid kunnen samenleven. Theoretische en wetenschappelijke kennis is de basis, maar de relatie en het unieke karakter van mens en dier komt altijd op de eerste plaats.

Om te leren omgaan met probleemgedrag is het essentieel dat je begrijpt wat de onderliggende oorzaken zijn van het gedrag van je hond of kat. Je leert je kat of hond beter begrijpen door het inzicht en de ondersteuning van een deskundige. Die ondersteuning kan ik alleen geven als ik jullie zo goed mogelijk kan leren kennen. Dat lukt het beste in jullie eigen, vertrouwde omgeving. Daarom werk ik altijd met bezoeken aan huis

Ik ben geen dierenarts, en mag dus geen evaluaties maken van de fysieke gezondheid van je dier. Via bijscholingen en ervaring ben ik wel getraind om fysiek ongemak te herkennen bij honden en katten. Van zodra ik vermoed dat er een medisch probleem kan zijn of een ongemak dat via een dierenarts verholpen kan worden, zal ik je meteen doorverwijzen naar je vertrouwde dierenarts of naar een specialist.

Ik heb een bijzondere interesse en voorliefde voor adoptiedieren en herplaatsers uit binnen- en buitenland. Ik begeleid daarom hoofdzakelijk mensen die een hond of kat hebben geadopteerd en hierbij tegen (onverwachte) moeilijkheden opbotsen. Maar natuurlijk sta ik ook voor je klaar als jouw hond of kat geen asielverleden heeft. Wil je graag weten of ik jou kan helpen? Geef mij dan gerust een seintje via de contactpagina.

Kijk hier voor meer informatie over persoonlijk advies en begeleiding op maat van jou en je dier.

Gedragsconsultatie bij Artemis Dierenartsen

Het is nu ook mogelijk om een gedragsconsultatie te boeken bij Artemis Dierenartsen in Mechelen. Afspraken zijn steeds mogelijk op donderdag en kunnen telefonisch geboekt worden. Een gedragsconsultatie kost € 150, gaat door op de praktijk en duurt ongeveer 1,5 à 2 uur. Na de afspraak maak ik een schriftelijk verslag en blijf ik een maand beschikbaar voor nabegeleiding op afstand (via telefoon, e-mail, WhatsApp,...). Indien nodig, kan er hierna natuurlijk nog verdere opvolging en een huisbezoek vastgelegd worden.

Blik achter de schermen

Mijn Instagram-account is mijn blije online plek. Volg mij voor een blik achter de schermen van het bedrijf en de diensten. Je krijgt er een persoonlijke inkijk in mijn leven en de dieren waarmee ik werk. Bekijk mijn account hier.