Voor mij bestaat er niets mooier dan te mogen samenleven met dieren. En dan bedoel ik echt samenleven, als in elkaar leren begrijpen, met elkaar rekening houden, in eenheid leven.

 

Bovenaan in mijn logo zie je Haley, de Jack/Parson Russell-kruising. Ze houdt van mensen, heeft tonnen energie maar heeft af en toe last van een paniekaanval. Daarbij staat Jules, een kat die voluit geniet van het leven. Hij is extreem moedig, een echte held. Opgeven staat niet in zijn woordenboek, geen uitdaging is hem te veel. Ze zijn mijn inspiratie om elke dag te doen wat ik graag doe.

 

In mijn begeleidingen draait alles rond jou en je hond/kat. Wat hebben jullie nodig? Hoe kunnen jullie ervoor zorgen dat er opnieuw eenheid komt? Wat zorgt ervoor dat het samenleven nu soms moeilijk verloopt? Elke hond, elke kat en elke mens is anders en uniek. Daarom is het voor mij niet meer dan logisch dat elke begeleiding en elk advies helemaal op jullie is afgestemd.

© Inspired by Bandhu Hondenfotografie

Via advies en begeleiding van honden- en kattenbaasjes wil ik de band verbeteren tussen eigenaars en hun dieren. Mijn visie is dat wanneer eigenaars hun dier beter begrijpen, de onderlinge relatie automatisch zal verbeteren. Begrip van de lichaamstaal van honden en katten is daarbij onmisbaar. Maar ook kennis en begrip van de basisbehoeften en het individuele karakter van het dier. Met mijn persoonlijke aanpak wil ik in de eerste plaats ervoor zorgen dat mens en dier weer in eenheid kunnen samenleven. Theoretische en wetenschappelijke kennis is de basis, maar de band en het unieke karakter van de eigenaar en zijn dier komt altijd op de eerste plaats.

Om te leren omgaan met probleemgedrag is het essentieel dat je begrijpt wat de onderliggende oorzaken zijn van het gedrag van je hond of kat. Je leert je kat of hond beter begrijpen door het inzicht en de ondersteuning van een deskundige. Die ondersteuning kan ik alleen geven als ik jullie zo goed mogelijk kan leren kennen. Dat lukt het beste in jullie eigen, vertrouwde omgeving. Daarom werk ik altijd met bezoeken aan huis.

Ik ben geen dierenarts, en mag dus geen evaluaties maken van de fysieke gezondheid van je dier. Via bijscholingen en ervaring ben ik wel getraind om fysiek ongemak te herkennen bij honden en katten. Van zodra ik vermoed dat er een medisch probleem kan zijn of een ongemak dat via een dierenarts verholpen kan worden, zal ik je meteen doorverwijzen naar je vertrouwde dierenarts of naar een specialist.

Ik heb een bijzondere interesse en voorliefde voor adoptiedieren en herplaatsers uit binnen- en buitenland. Ik begeleid daarom hoofdzakelijk mensen die een hond of kat hebben geadopteerd en hierbij tegen (onverwachte) moeilijkheden opbotsen. Maar natuurlijk sta ik ook voor je klaar als jouw hond of kat geen asielverleden heeft. Wil je graag weten of ik jou kan helpen? Geef mij dan gerust een seintje via de contactpagina.

Kijk hier voor persoonlijk advies en begeleiding op maat van jou en je dier.

Gedragsconsultatie bij Artemis Dierenartsen

Het is nu ook mogelijk om een gedragsconsultatie te boeken bij Artemis Dierenartsen in Mechelen. Afspraken zijn steeds mogelijk op donderdag en kunnen via de website geboekt worden. Een gedragsconsultatie kost € 150, gaat door op de praktijk en duurt ongeveer 1,5 à 2 uur. Na de afspraak maak ik een schriftelijk verslag en blijf ik een maand beschikbaar voor nabegeleiding op afstand (via telefoon, e-mail, WhatsApp,...). Indien nodig, kan er hierna natuurlijk nog verdere opvolging en een huisbezoek vastgelegd worden.

Kennismakingsgesprek

Ben je niet helemaal zeker of ik je kan helpen of wil je meer info over mijn aanpak? Vraag een kennismakingsgesprek!

Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten en kost € 10 + verplaatsingskosten (€ 0,30 / km heen en terug vanuit Boortmeerbeek). Ik kom bij jou thuis langs zodat we in alle rust kunnen praten over de problemen die je nu ervaart met je kat of hond. Daarna bespreken we hoe ik je verder zal begeleiden en hoeveel jou dat zal kosten.

Wil je daarna verdergaan met de begeleiding? Prima! We maken een afspraak voor mijn volgende bezoek en je krijgt € 10 korting op het verdere traject. Benieuwd hoeveel een traject kost? Bekijk hier de tarieven. Klikt het niet of wil je om een andere reden niet verdergaan met het traject? Prima! Het kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend. Als je dat wil, verwijs ik je door naar een collega wiens aanpak misschien beter bij jou past.

Blik achter de schermen

Mijn Instagram-account is mijn blije online plek. Volg mij voor een blik achter de schermen van het bedrijf en de diensten. Je krijgt er een persoonlijke inkijk in mijn leven en de dieren waarmee ik werk. En af en toe mag je rekenen op een feelgood-moment. Bekijk mijn account hier.

Maaike Pannemans     |     BE 0696.670.133     |     3190 - Boortmeerbeek (BE)     |     0498 76 59 30     |     maaike.pannemans@gmail.com

 

  Volg mij op Instagram

  • Instagram - Maaike Pannemans

© 2018 Maaike Pannemans | Pictures by Maaike Pannemans