Ondersteun jezelf en je dier met essentiële oliën

Essentiële oliën zijn sterk geurende oliën die gedistilleerd werden uit (delen van) planten. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben de invloed van geuren onderzocht (en bewezen) op emoties en cognitieve vaardigheden bij mensen en dieren. Verschillende oliën hebben verschillende effecten: ontspannend en rustgevend of net opwekkend en stimulerend... Hierdoor kan essentiële olie dus helpen om emoties weer in evenwicht te brengen en om bepaalde patronen te doorbreken. Vanuit de praktijk blijkt ook dat essentiële oliën een extra ondersteuning kunnen zijn om kwaaltjes te verlichten zoals jeuk, buikpijn, pijnlijke spieren en gewrichten,...

 

Onderzoeken laten veelbelovende resultaten zien, maar toch staat het wetenschappelijk onderzoek nog in haar kinderschoenen. Daarom is het uiterst belangrijk dat je niet zomaar gaat experimenteren met deze uiterst geconcentreerde oliën, die in verkeerde doseringen of samenstellingen zelfs giftig kunnen zijn voor jouw hond of kat. Daarom gebruik ik alleen oliën van de beste kwaliteit om producten samen te stellen die veilig gebruikt kunnen worden, zowel voor jezelf als voor jouw hond of kat.

 

Producten op basis van essentiële olie kunnen gebruikt worden als extra ondersteuning om het welzijn te bevorderen of als onderdeel van een groter behandelingsplan bij gedragsproblemen. Er zijn enkele mogelijkheden:

  • sprayflesje: om bv. een deken of kussen op een veilige manier* in te spuiten. Dit is ideaal om extra ontspanning te brengen en om met een aangename geur een positieve sfeer in huis te brengen.

  • flesje met druppelaar: druppel wat olie* in je handen, wrijf ze open en nodig je hond of kat uit voor een mini-massage. Heeft je kat of hond geen interesse? Masseer dan zachtjes je eigen nek, schouders en voeten en je zal merken dat je makkelijker tot rust komt. Ideaal om een lange, vermoeiende dag mee af te sluiten!

  • verstuiver: vult de kamer met een aangename geur en je voelt meteen het effect op je humeur en je emoties. Opgelet: jouw hond of kat vindt de geuren die jij aangenaam vindt, niet altijd zo leuk. Volg daarom altijd goed de instructies op en de aanbevolen dosering en zorg ervoor dat je huisdieren steeds de kamer kunnen verlaten.

 

* De concentratie essentiële olie in ieder flesje wordt aangepast aan de grootte en gevoeligheden van jouw hond of kat zodat het veilig gebruikt kan worden.


Eén flesje (spray of druppelaar) kost € 10 en is samengesteld op maat van jouw hond of kat. Voor bestellingen van meerdere flesjes kan een aangepaste offerte gemaakt worden, gebaseerd op de gebruikte oliën. Bij ieder flesje dat je koopt, krijg je gepersonaliseerd advies over hoe je de olie het beste en op een veilige manier kan gebruiken.

 

Heb je een vraag of een specifiek probleem waarvoor je essentiële olie wil inzetten? Laat mij dan weten voor welk probleem je ondersteuning zoekt en dan bekijk ik samen met jou de mogelijkheden.

Heb je geen specifieke vraag maar wil je wel graag vrijblijvend kennismaken met essentiële oliën, voor toepassing op jezelf of op je dier? Vraag dan een kennismakingsgesprek via het contactformulier.

Maaike Pannemans     |     BE 0696.670.133     |     3190 - Boortmeerbeek (BE)     |     0498 76 59 30     |     maaike.pannemans@gmail.com

 

  Volg mij op Instagram

  • Instagram - Maaike Pannemans

© 2018 Maaike Pannemans | Pictures by Maaike Pannemans